Hlavná Dropbox Upozorní vás Dropbox, keď si niekto stiahne súbor?

Upozorní vás Dropbox, keď si niekto stiahne súbor?



Upozorní vás Dropbox, keď si niekto stiahne súbor? Môžem po zdieľaní súboru zmeniť oprávnenie k súboru? Môžem vidieť, kto upravil súbor, ktorý som nahral? Ako môžem zdieľať súbory Dropbox s ľuďmi, ktorí túto službu nepoužívajú? Toto sú všetko bežné otázky, ktoré vidíme v poštovej schránke TechJunkie, takže je čas na ne odpovedať.

Upozorní vás Dropbox, keď si niekto stiahne súbor?

Dropbox je hlavná služba cloudového úložiska s globálnou pôsobnosťou. K dispozícii je základný bezplatný plán, ktorý vám poskytne 2 GB úložiska a platené tarify, ktoré ho zvýšia na 1 TB alebo 2 TB pre jednotlivcov alebo neobmedzené úložisko pre tímy. Táto služba sa ľahko používa, funguje na akomkoľvek webovom zariadení a osvedčila sa ako veľmi spoľahlivá.

Dropbox je cloudové úložisko. Nie je to služba zdieľania v cloude. Okolo je veľa ľudí, ale nie sú to Dropbox. Služba v skutočnosti aktívne sleduje prepojenie a šírku pásma s jednotlivými účtami a bude blokovať odkazy, ak zistí, že niečo zdieľate verejne. Zdieľajte to súkromne a máte sa dobre. Zdieľajte to s celým svetom a pravdepodobne budete mať odkaz zablokovaný.

Upozorní vás Dropbox, keď si niekto stiahne súbor?

Dropbox má niekoľko monitorovacích nástrojov, ale nie ten, ktorý sleduje sťahovanie. Existujú služby tretích strán, ktoré to dokážu, ako napríklad skracovače adries URL Trochu alebo rozšírenia, ktoré využívajú API Dropbox.

Ani jedna z týchto metód nie je zaručená, ale môže poskytnúť malý náhľad na to, čo sa deje. Bit.ly a ďalšie skracovače sledujú výkonnosť odkazu a jednou z týchto metrík je počet kliknutí, ktoré URL získala v danom čase. Môže vám tiež ukázať, odkiaľ na svete boli kliknutí, ak chcete osloviť oslov.

môžete prepnúť na hranie hier wii u

OrangeDox je rozšírenie Dropbox, ktoré sleduje dokumenty vrátane sťahovania. Využíva rozhranie Dropbox API na sledovanie sťahovania, pridávanie značiek do súborov a množstvo ďalších funkcií zameraných na podnikanie. Funkcia sledovania priečinkov je tá, ktorú chcete spravovať.

Môžete zmeniť povolenia súboru po zdieľaní súboru v Dropboxe?

Áno môžeš. Nad svojimi údajmi máte úplnú kontrolu a môžete kedykoľvek zmeniť akékoľvek povolenie. Aj po tom, čo boli zdieľaní. Toto je základná funkcia pri aktualizácii dokumentov a priečinkov, odchode ostatných do dôchodku a pri kontrole toho, čo a kedy sa zdieľa.

Ak chcete zmeniť povolenia súborov v Dropboxe, postupujte takto:

  1. Prihláste sa do svojho účtu a vyberte Súbory.
  2. Umiestnite kurzor myši na súbor, ktorý chcete zmeniť, a vyberte možnosť Zdieľať.
  3. Vyberte používateľa, ktorého povolenia chcete upraviť, a otvorte rozbaľovaciu ponuku.
  4. Vyberte možnosť Môže upravovať, Môže zobraziť alebo Odstrániť podľa potreby.

V závislosti na tom, akú príchuť Dropboxu používate, budete môcť odstrániť iba používateľov už zdieľaných súborov.

K dispozícii sú tri nastavenia povolení súborov: Vlastník, Editor a Prehliadač. Dve z nich zodpovedajú nastaveniam v kroku 4. Editor môže upravovať súbory a priečinky, pozývať členov, meniť role, posielať e-maily členom a ponechať im prístup editora. Prehliadač je určený iba na čítanie a môže prezerať súbory a priečinky, komentovať ich a posielať e-mailom ostatným používateľom, ale nič iné.

Vlastník je osoba, ktorá vlastní predmetný priečinok. Majú nad ním úplnú kontrolu a môžu vytvárať, mazať, meniť roly, upravovať, pozývať, rušiť pozvania, kopať do ľudí a dokonca aj zrušiť zdieľanie priečinka. Rolu nemôžete zmeniť na Vlastníka, ktorý je dodávaný s úvodným nastavením priečinka.

Vidíte, kto upravil súbor, ktorý ste nahrali do Dropboxu?

Áno môžeš. Ak ste vlastníkom alebo redaktorom, budete si môcť pozrieť aktivitu vo všetkých priečinkoch, ktoré ste nahrali.

  1. Otvorte priečinok alebo súbor a výberom ikony šípky doprava zobrazte bočný panel Dropbox.
  2. Vyberte Aktivita.
  3. V upravenej sekcii na novej karte uvidíte, kto a kedy upravoval.

Môžete tiež vidieť, aké súbory boli pridané, ak boli nejaké presunuté a premenované. Je to jasný údaj o tom, čo sa stalo vo vašom priečinku od jeho nahrania.

Môžem zdieľať súbory Dropbox s ľuďmi, ktorí túto službu nepoužívajú?

Áno môžeš. Toto by sa malo používať opatrne, pretože Dropbox objasňuje, že nejde o službu zdieľania súborov. Ak však chcete, aby ostatní videli súbory, ktoré nahráte alebo používate Teams, je ľahké ich zdieľať s používateľmi, ktorí nepoužívajú Dropbox.

  1. Prihláste sa do Dropboxu a vyberte súbor alebo priečinok, ktorý chcete zdieľať.
  2. Kliknite na tlačidlo Zdieľať a vyberte možnosť Odoslať odkaz.
  3. Zadajte e-mailovú adresu, na ktorú sa má odkaz odoslať, a vyberte možnosť Odoslať.

V prípade potreby to môžete urobiť viackrát. Príjemca dostane zo služby Dropbox adresu URL, ktorá ho prenesie priamo do súboru alebo priečinka, ktorý ste prepojili.

Zaujímavé Články

Redakcia Choice

Čo robí Resetovanie sieťových nastavení?
Čo robí Resetovanie sieťových nastavení?
Odpája sa vaše Wi-Fi často? Beží vám Wi-Fi pomalšie ako predtým? Nedarí sa vašej sieti VPN pripojiť? Všetky tieto a ďalšie problémy možno vyriešiť jednoduchým resetom nastavení siete na zariadení
Ako aktualizovať prijímač Logitech Unifying Receiver
Ako aktualizovať prijímač Logitech Unifying Receiver
Niektoré bezdrôtové zariadenia Logitech sú zraniteľné voči hackerom. Zistite, ako aktualizovať prijímač Logitech Unifying Receiver, aby bol váš počítač v bezpečí a vaše zariadenia fungovali perfektne.
Ako zobraziť niečích sledovateľov Instagramu bez účtu
Ako zobraziť niečích sledovateľov Instagramu bez účtu
V súčasnosti je možné získať veľa informácií zo sociálnych médií bez účtu. To všetko nájdete bez účtu, či už ide o najnovšie správy, hudbu alebo trendy na sociálnych sieťach. Ale čo sledovatelia na Instagrame? Aj keď ty
Ako opraviť televízor Samsung, ktorý sa nezapne
Ako opraviť televízor Samsung, ktorý sa nezapne
Nie je nič horšie, ako sa pripraviť na zábavný filmový večer, len si uvedomíte, že sa vám televízor nezapne. Ak to predtým fungovalo perfektne a po nejakom probléme nebolo ani stopy, čo sa stalo? A čo je dôležitejšie,
Ako zmeniť vlastnosti v The Sims 4
Ako zmeniť vlastnosti v The Sims 4
Jedným z hlavných dôvodov, prečo hry Sims milujú hráči, je široká škála osobnostných vlastností postáv a spôsob, akým ovplyvňujú hrateľnosť. Niekedy sa vám však môžu páčiť vlastnosti, ktoré ste si vybrali. Ak ste
Čo je súbor PSB?
Čo je súbor PSB?
Súbor PSB je súbor veľkého dokumentu Adobe Photoshop. Zistite, ako otvoriť súbor .PSB alebo previesť PSB na PSD, JPG, PDF, PNG alebo iný formát súboru.
Notebook Asus sa nenabíja – najčastejšie opravy
Notebook Asus sa nenabíja – najčastejšie opravy
Batérie notebookov nevydržia večne a váš Asus nie je iný. Ako je to v prípade väčšiny lítium-iónových batérií, tieto zariadenia ponúkajú časom klesajúce možnosti nabíjania. Nielenže to môže obmedziť váš čas odpojenia, ale môže