Hlavná Zariadenia Ako skontrolovať, s kým je vaša poloha zdieľaná na iPhone

Ako skontrolovať, s kým je vaša poloha zdieľaná na iPhone



Zariadenia Apple vám umožňujú zdieľať vašu polohu s rodinou a priateľmi. Môžu sledovať vaše miesto pobytu, vidieť, kam idete, a zaistiť, že ste v bezpečí. Tieto nastavenia si môžete kedykoľvek prispôsobiť, no niekedy možno zabudnete zakázať ostatným, aby videli, kde sa nachádzate.

Ako skontrolovať, s kým sa vaša poloha zdieľa na iPhone

Ak chcete vedieť, ako skontrolovať, s kým ste na svojom iPhone zdieľali svoju polohu, ste na správnom mieste. Tento článok vám povie všetko, čo potrebujete vedieť o funkcii zdieľania polohy.

Ako zistiť, s kým sa zdieľa vaša poloha

Pomocou aplikácie Find My, ktorá sa dodáva s každým zariadením Apple, môžete nájsť svojich priateľov a zdieľať svoju polohu.

Ak chcete upraviť zoznam ľudí, ktorí môžu vidieť vašu polohu, postupujte takto:

  1. Choď do nastavení.
  2. Klepnite na svoje Apple ID v hornej časti.
  3. Klepnite na položku Nájsť.
  4. Zobrazí sa zoznam ľudí, ktorí môžu vidieť vašu polohu.

Môžete tiež použiť aplikáciu Find My:

  1. Otvorte aplikáciu Find My.
  2. Klepnite na položku Ľudia.
  3. Skontrolujte zoznam ľudí, ktorí môžu sledovať vaše miesto pobytu.

Ako zastaviť zdieľanie polohy s niekým na iPhone?

Rozhodnutie zdieľať svoju polohu s niekým je vždy na vás. Ak chcete prestať zdieľať svoju polohu s konkrétnou osobou, budete radi, že existuje viacero spôsobov, ako to dosiahnuť. Prevedieme vás všetkými.

Nájsť moje nastavenia

Prvá metóda vyžaduje prístup k nastaveniam Nájsť a odstrániť osobu:

  1. Prejdite do nastavení.
  2. Klepnite na svoje Apple ID v hornej časti.
  3. Klepnite na položku Nájsť.
  4. Klepnite na meno osoby v zozname ľudí, ktorí môžu vidieť vašu polohu.
  5. Klepnite na Zastaviť zdieľanie mojej polohy.
  6. Zobrazí sa výzva na potvrdenie vášho rozhodnutia. Znova klepnite na Zastaviť zdieľanie mojej polohy.

Nájsť moju aplikáciu

Na úpravu zoznamu ľudí, ktorí môžu vidieť vašu polohu, môžete použiť aplikáciu Nájsť.

Tu je to, čo musíte urobiť:

  1. Otvorte aplikáciu Find My.
  2. Prejdite na kartu Ľudia.
  3. Zobrazí sa zoznam ľudí, ktorí môžu vidieť vašu polohu, a ľudí, ktorých polohu vidíte vy. Tí, ktorí môžu vidieť vašu polohu, sú označení Vidia vašu polohu. Vyberte, koho chcete zo zoznamu odstrániť.
  4. Klepnite na Zastaviť zdieľanie mojej polohy a po zobrazení výzvy to potvrďte.

Ďalším spôsobom, ako prestať zdieľať svoju polohu s niekým, je potiahnuť prstom doľava po jeho mene a klepnúť na tlačidlo Odstrániť.

ako zmeniť moje meno

Daná osoba bude zo zoznamu odstránená, pokiaľ vám nedala prístup k svojej polohe. V takom prípade zostanú na zozname, ale možnosť Vidieť vašu polohu bude odstránená.

Aplikácia Správy

Pomocou aplikácie Správy môžete skontrolovať, či zdieľate svoju polohu s konkrétnou osobou, a zastaviť zdieľanie.

Tu je to, čo musíte urobiť:

  1. Otvorte aplikáciu Správy.
  2. Klepnite na vlákno konverzácie s dotyčnou osobou.
  3. Klepnite na ich fotku.
  4. Klepnite na Zastaviť zdieľanie mojej polohy.

Aplikácia Kontakty

Pomocou aplikácie Kontakty môžete skontrolovať, či s niekým zdieľate svoju polohu, a ak chcete, túto funkciu zakázať.

ako urobiť nerozmazanie fotografie

Postupujte podľa pokynov nižšie:

  1. Otvorte aplikáciu Kontakty / Otvorte aplikáciu Telefón a klepnite na Kontakty.
  2. Nájdite kontakt, s ktorým chcete prestať zdieľať svoju polohu, a klepnite naň.
  3. Ak s nimi zdieľate svoju polohu, zobrazí sa možnosť Zastaviť zdieľanie mojej polohy. Klepnite naň.
  4. Zobrazí sa kontextová správa so žiadosťou o potvrdenie vášho rozhodnutia. Ešte raz klepnite na Zastaviť zdieľanie mojej polohy.

Aplikácia Mapy

Ak máte iOS 13.1 alebo novší, môžete počas používania navigácie zdieľať svoj odhadovaný čas príchodu s rodinou alebo priateľmi pomocou aplikácie Mapy.

Tu je návod, ako to zastaviť:

  1. Počas trasy klepnite na Zdieľať odhadovaný čas príchodu.
  2. Klepnutím na príslušný kontakt zastavíte zdieľanie svojho odhadovaného času príchodu.

Po príchode do cieľa sa prestane zdieľať ETA.

Ako prestať zdieľať polohu so všetkými

Okrem zakázania zdieľania polohy s konkrétnymi ľuďmi môžete túto možnosť úplne vypnúť a zakázať komukoľvek vedieť, kde sa nachádzate.

Nájsť moje nastavenia

Ak chcete zastaviť zdieľanie polohy pomocou nastavení, postupujte podľa pokynov nižšie:

  1. Otvorte nastavenia.
  2. Klepnite na svoje Apple ID v hornej časti.
  3. Klepnite na položku Nájsť.
  4. Prepnite prepínač vedľa položky Zdieľať moju polohu.

Môžete použiť aj túto metódu:

preniesť autentifikátor google do nového zariadenia
  1. Otvorte nastavenia.
  2. Klepnite na položku Súkromie.
  3. Klepnite na položku Služby určovania polohy.
  4. Klepnite na položku Zdieľať moju polohu.
  5. Prepnite prepínač vedľa položky Zdieľať moju polohu.

Nájsť moju aplikáciu

Ďalším spôsobom, ako zakázať zdieľanie polohy, je úprava nastavení v aplikácii Nájsť.

Postup:

  1. Otvorte aplikáciu Find My.
  2. Prejdite na kartu Ja.
  3. Prepnite prepínač vedľa položky Zdieľať moju polohu.

Majte na pamäti, že keď znova povolíte zdieľanie svojej polohy, všetky kontakty, ktoré ju mohli vidieť, budú pokračovať v zdieľaní vášho miesta pobytu. Aby ste tomu zabránili, môžete odstrániť akékoľvek kontakty zo zoznamu pomocou jednej z vyššie uvedených metód.

Ďalšie často kladené otázky

Ako zistím, že so mnou niekto prestal zdieľať svoju polohu?

Keď s vami niekto prestane zdieľať svoju polohu, nebudete o tom informovaní. Existuje však spôsob, ako zistiť, kto vám znemožnil sledovať miesto jeho pobytu.

Jednou z metód je kontrola zoznamu osôb:

1. Otvorte aplikáciu Find My.

2. Prejdite na kartu Ľudia.

3. Zobrazí sa zoznam ľudí, ktorí môžu vidieť vašu polohu a ktorí vám umožnili vidieť ich polohu. Ak dotyčná osoba nie je na zozname, znamená to, že s vami prestala zdieľať svoju polohu.

Keď daná osoba znova aktivuje zdieľanie polohy, dostanete upozornenie, ak ste stále na jej zozname.

Sledujte ľudí, ktorí vidia vašu polohu

Hoci zdieľanie polohy môže byť užitočné, možno budete chcieť venovať pozornosť tomu, kto má prístup k miestu vášho pobytu. Môžete skontrolovať, kto má prístup k vašej polohe, a podľa potreby kohokoľvek z nich odstrániť. Prípadne môžete služby určovania polohy úplne zakázať.

Zdieľate často svoju polohu s ostatnými? Aké metódy používate na to, aby ste udržali svoje miesto pobytu v súkromí? Povedzte nám to v sekcii komentárov nižšie.

Zaujímavé Články

Redakcia Choice

Povoliť farbu a motív pre stránku Nová karta v prehliadači Google Chrome
Povoliť farbu a motív pre stránku Nová karta v prehliadači Google Chrome
Ako povoliť dialógové okno farieb a motívov pre stránku Nová karta v prehliadači Google Chrome. Od verzie Google Chrome 77 môžete povoliť rozšírené možnosti vzhľadu pre Nový
Ako zmeniť predvolené umiestnenie inštalačného adresára Program Files v systéme Windows 8 a Windows 7
Ako zmeniť predvolené umiestnenie inštalačného adresára Program Files v systéme Windows 8 a Windows 7
Zistite, ako zmeniť umiestnenie predvoleného inštalačného adresára Program Files, ktorý používajú inštalatéri aplikácií.
Ako streamovať slávnostné uvedenie do rokenrolovej siene slávy (2024)
Ako streamovať slávnostné uvedenie do rokenrolovej siene slávy (2024)
Sledujte členov Rock'n'rollovej siene slávy v roku 2023 na HBO. Slávnostné uvedenie do Rokenrolovej siene slávy zahŕňa vystúpenia a pocty.
Ako povoliť TMP 2.0 v systéme Windows
Ako povoliť TMP 2.0 v systéme Windows
Jedným z najspornejších aspektov systému Windows 11 bolo zahrnutie TPM 2.0 do systémových požiadaviek. Celkovo sa minimálne systémové požiadavky Windowsu 11 oproti Windowsu 10 príliš nezmenili. Microsoft sa však rozhodol
Recenzia Nokia Lumia 735
Recenzia Nokia Lumia 735
Nokia Lumia 735 bola spolu s Lumiou 830 jedným z prvých smartfónov, ktoré pri svojom prvom uvedení obsahovali hlasového osobného digitálneho asistenta spoločnosti Microsoft, Cortanu. Bude to tiež jeden z telefónov, ktorý získate
Ako otvoriť súbor stránok na počítači
Ako otvoriť súbor stránok na počítači
Ak dostanete súbor Apple Pages a nemáte Mac, čo urobíte? Tu sú tri jednoduché spôsoby, ako otvoriť dokument Pages v systéme Windows.
Ako niekoho odstrániť zo skupiny textových správ na iPhone
Ako niekoho odstrániť zo skupiny textových správ na iPhone
Ak chcete niekoho odstrániť zo skupiny textových správ na iPhone, je to jednoduchšie, ako si v aplikácii iMessage myslíte. Ak používate skupinovú správu iMessage a niekto už do skupiny nepatrí, bude to