Hlavná Windows 10 Po vypnutí displeja v systéme Windows 10 zmeňte čas tak, aby sa vyžadovalo prihlásenie

Po vypnutí displeja v systéme Windows 10 zmeňte čas tak, aby sa vyžadovalo prihlásenie



Ako zmeniť čas vyžadujúci prihlásenie po vypnutí obrazovky v systéme Windows 10

Ako ste si mohli všimnúť, keď sa váš počítač alebo notebook zobrazuje vypnúť pri prechode do režimu spánku máte trochu času rýchlo sa vrátiť na pôvodné miesto bez zadania hesla a ďalších údajov. Windows 10 si vyhradzuje malý časový interval, takže ak ste blízko svojho počítača, môžete sa rýchlo vrátiť k svojej práci. Tu je príklad, ako upraviť tento čas.

Inzerát

Windows 10 sa dodáva s možnosťou Vypnutie displeja ,ktorý je súčasťou možností správy napájania súčasného plán napájania . Používateľ to môže povoliť alebo zakázať. V závislosti od zvoleného plánu napájania je možné ho povoliť alebo zakázať ihneď po vybalení.

Ak je táto možnosť povolená, váš displej sa po nakonfigurovanom čase nečinnosti počítača vypne. Obrazovka monitora bude čierna. Ak máte nastavený krátky čas na Vypnutie displeja , možno budete chcieť upraviť špeciálInterval oneskoreniaparameter systému Windows 10.

Interval oneskoreniaje čas, ktorý uplynie po vypnutí displeja predtým, ako sa budete musieť prihlásiť po kliknutí alebo posunutí myši, aby ste displej otočili späť. Môže byť nakonfigurovaný v registri. Môže to byť užitočné, keď nechcete, aby sa počítač po vypnutí obrazovky rýchlo uzamkol.

Ak chcete zmeniť čas tak, aby sa po vypnutí obrazovky v systéme Windows 10 vyžadovalo prihlásenie,

  1. Otvor Aplikácia Editor databázy Registry .
  2. Prejdite na nasledujúci kľúč databázy Registry:HKEY_CURRENT_USER Ovládací panel Desktop. Zistite, ako prejsť na kľúč databázy Registry jedným kliknutím .
  3. Vpravo upravte alebo vytvorte novú 32-bitovú hodnotu DWORDInterval oneskorenia. Aj keď si so 64-bitovým systémom Windows stále musíte vytvoriť 32-bitovú hodnotu DWORD.
  4. Nastavte jeho hodnotu na 0, aby systém Windows 10 vždy vyžadoval heslo - počítač sa uzamkne okamžite po vypnutí obrazovky.
  5. Prípadne nastavte jeho hodnotu na počet sekúnd v desatinných číslach. Toto umožní požiadavku na prihlásenie po tomto zadanom počte sekúnd po vypnutí obrazovky.

To je všetko!

Zaujímavé Články

Redakcia Choice

Povoliť farbu a motív pre stránku Nová karta v prehliadači Google Chrome
Povoliť farbu a motív pre stránku Nová karta v prehliadači Google Chrome
Ako povoliť dialógové okno farieb a motívov pre stránku Nová karta v prehliadači Google Chrome. Od verzie Google Chrome 77 môžete povoliť rozšírené možnosti vzhľadu pre Nový
Ako zmeniť predvolené umiestnenie inštalačného adresára Program Files v systéme Windows 8 a Windows 7
Ako zmeniť predvolené umiestnenie inštalačného adresára Program Files v systéme Windows 8 a Windows 7
Zistite, ako zmeniť umiestnenie predvoleného inštalačného adresára Program Files, ktorý používajú inštalatéri aplikácií.
Ako streamovať slávnostné uvedenie do rokenrolovej siene slávy (2024)
Ako streamovať slávnostné uvedenie do rokenrolovej siene slávy (2024)
Sledujte členov Rock'n'rollovej siene slávy v roku 2023 na HBO. Slávnostné uvedenie do Rokenrolovej siene slávy zahŕňa vystúpenia a pocty.
Ako povoliť TMP 2.0 v systéme Windows
Ako povoliť TMP 2.0 v systéme Windows
Jedným z najspornejších aspektov systému Windows 11 bolo zahrnutie TPM 2.0 do systémových požiadaviek. Celkovo sa minimálne systémové požiadavky Windowsu 11 oproti Windowsu 10 príliš nezmenili. Microsoft sa však rozhodol
Recenzia Nokia Lumia 735
Recenzia Nokia Lumia 735
Nokia Lumia 735 bola spolu s Lumiou 830 jedným z prvých smartfónov, ktoré pri svojom prvom uvedení obsahovali hlasového osobného digitálneho asistenta spoločnosti Microsoft, Cortanu. Bude to tiež jeden z telefónov, ktorý získate
Ako otvoriť súbor stránok na počítači
Ako otvoriť súbor stránok na počítači
Ak dostanete súbor Apple Pages a nemáte Mac, čo urobíte? Tu sú tri jednoduché spôsoby, ako otvoriť dokument Pages v systéme Windows.
Ako niekoho odstrániť zo skupiny textových správ na iPhone
Ako niekoho odstrániť zo skupiny textových správ na iPhone
Ak chcete niekoho odstrániť zo skupiny textových správ na iPhone, je to jednoduchšie, ako si v aplikácii iMessage myslíte. Ak používate skupinovú správu iMessage a niekto už do skupiny nepatrí, bude to